dijous, 6 de març de 2014

Crònica d'una vetllada "Fem camí" 28 de febrer (I): El context

El passat mes de novembre els mitjans de comunicació ens van donar una alegria. Es tractava d'un guardó que ens recompensava pels 21 anys de treball intens, dur i de vegades tortuós, durant el transcurs del qual hem fet centenars d'històries, algunes d'elles amb un excés d'imaginació. Però "jugar amb el menjar" ens ha convertit amb el que som: "Uns delinqüents gastronòmics". Ara que el "Fem camí" ja és una realitat ja podem parlar-ne públicament.

Quan ens van donar l'estrella Michelin teníem una cosa molt clara, que la volíem compartir amb totes les persones que durant tot este temps ens han donat suport, i és per això que vam decidir que la presentació del menú degustació el 2014 seria diferent. Durant setmanes vam estar treballant intensament perquè volíem anar més enllà de la nostra dinàmica. Volíem passar de sorprendre només amb la vista i amb el paladar per fer-ho amb tots els sentits. Així que vam començar a fer experiments  (que ens agraden molt) amb projectors, dispensadors d'olor, sons extrets de la natura que ens contextualitzen en diferents llocs i, com sempre, una presentació vistosa que busca sorprendre amb un menú en què gairebé tot es menja amb les mans. 

D'esta manera, els aperitius i les postres són del nou menú degustació 2014 i la part principal un recull d'alguns dels plats que han marcat la nostra història. 

Durant la vetllada la nostra sala es va convertir amb el Delta de l'Ebre, els Ports de Beseit, les coves on fa milers d'anys els avantpassats prehistòrics d'Ulldecona narraven les històries de caça, la cuina, o la ciutat de Nova York i Los Àngeles d'on vam agafar els productes més populars per adaptar-los al nostre estil més canalla. 

Us deixem un vídeo resum per a que us feu una idea de com van viure els nostres convidats la nit del "Fem camí". 

Lo Mascarat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada